A kínaiak perelik a Fiatot kémkedésért

2009.10.12. 09:37

A Fiatnak és a Greatwallnak volt már egy-két csetepatéja az utóbbi években, most azonban fordult a kocka: eddig a Fiat perelt, ezúttal viszont őket perelik a kínaiak.

Az egész a Greatwall Perryvel kezdődött, mely kisautó a Fiat – és mások – szerint nem több mint egy Panda-klón. Egy olasz bíró ugyan igazat adott a Fiatnak, ezért megtiltották a Greatwallnak, hogy a Perryt Európában forgalmazza, de később kínai bírók a Greatwall ügye mellett álltak ki, mikor kijelentették: a Perry mégsem Panda-klón.

A Perryt tehát továbbra is gyártják, és ez a Fiatnak továbbra sem tetszik. A hírek szerint a Fiat ipari kémeket küldött a Greatwall gyárba, hogy lefotózzák a Perry gyártásának folyamatát, ezért pereli most az olasz céget a Greatwall. Szeptember 30-án a bíróság jelezte a Fiat sanghai irodájának, hogy a kínai cég ipari kémkedés miatt pert indít ellenük, az ottani vezetők azonban elzárkóztak a választól, mondván ez az európai főhadiszállásra tartozik, nem rájuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.