Versenygép készül a Citroen DS3-ból

2009.10.14. 18:08

Még le sem esett a tojáshéj a széria DS3 fenekéről, de már folyik a raliváltozat tesztelése. Úgy tűnik, egyelőre valamelyik alsóbb kategóriát célozták meg a fejlesztők, de nem csodálkoznánk rajta, ha később a C4-es helyére is ez az autó érkezne a WRC kategóriába.

A tesztelést egyelőre aszfaltos utakon végzik – nyilván legalább részben azért kezdik ezzel a munkát mert Franciaországban a nemzeti bajnokság nagyrészt szilárd burkolatú szakaszokon zajlik – de teljes értékű raliautót készülnek készíteni a DS3-asból. Úgy tudjuk, egyelőre a FIA R3-as kategóriáját célozták meg az autóval, azaz viszonylag kevés változtatást végeztek a hajtásláncon, inkább a futómű fejlesztésére koncentrálnak. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a Citroennél is ugyanolyan lépcsőzetes fejlesztésbe kezdtek, mint a Fordnál, ahol a Fiestát előbb a Super 2000-es mezőnyben indítják, és később készítik el a komplikáltabb WRC változatot.

A DS3-as kétségívül a Citroen paletta legsportosabb modellje, így kevés jobb lehetőség van a reklámozására, mint a versenysport. A Citroen ráadásul igen erős a ralisportban, és nem csak a WRC mezőnyben, de a C2-es révén a Junior kategóriában is, így kézenfelvő, hogy az új háromajtóssal is taroljanak a gyorsaságikon.