Kémfotók a hármas BMW-ről

2009.11.06. 07:12

Ugyan még bő két év van a hármas sorozat leváltásáig, de már felbukkantak az első képek a prototípusokról.

A kaotikus mintázatú álcázó fólia miatt a részletek nemigen látszanak, csupán annyi sejthető, hogy a tengelytáv valamivel hosszabb lett, ugyanakkor az autó arányai keveset változnak. Ez annak köszönhető, hogy az autó padlólemezét nem cserélik le, csupán tovább finomítják a jelenlegi alapokat. A fejlesztés elsődleges célja ezúttal a hármasnál is a tömeg csökkentése és a szén-dioxid-kibocsátás visszafogása.

Az előbbit a karosszéria átalakításával igyekeznek elérni – bár a hármas lemezei nagyrészt továbbra is acélból készülnek, az alumínium szélesebb körű alkalmazása túl drága volna. Az utóbbi cél érdekében várhatóan elkészítik a BMW turbós benzinmotor-családjának kisebb tagjait – egyelőre egy 1,6 és egy kétliteres négyhengeresről, illetve egy kisebb háromhengeresről hallani, amelyek a 3 literes hathengeres turbómotoron kívül minden más benzinest felválthatnak a hármasban.

Az új generáció valószínűleg 2011 második felében mutatkozik be, de a gyártás beindítása csak 2012 elejére várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.