no

Visszatér a Toyota MR2?

2009.11.27. 10:42

A Honda CR-Z első komoly ellenlábasa lehet az apró Toyota sportkocsi következő inkarnációja: egy újabb sportos külsejű gép, benzin-elektromos hajtással.

Az utolsó MR2-est két éve ciánozták ki a kínálatból a Toyota stratégái: a középmotoros roadster harmadik generációjáért már nem lelkesedtek annyira a vásárlók, mint egykor, és az egyedi padlólemez miatt a gyártása amúgy is elég drága volt. Ezzel hasonló rajongótábor maradt hoppon, mint annak idején a Honda CRX megszüntetésekor: a kétszemélyes, csomagtartómentes gépet elsősorban azok vették, akik vezetési élményt kerestek. Egy japán lap szerint azonban lesz visszatérés, méghozzá a Toyota hibrid hajtásláncával, hogy kínálhassanak valamit a CR-Z alternatívájaként.

Ha megmaradnak a középmotoros elrendezésnél, és egy erősebb benzinmotorral társítják a hibrid hajtásláncot, akár még a vezetési élményből is megmaradhat valami – legalább annyi, mint egy dízelmotoros kupéban vagy kabrióban. Már ha valaki meg tudja szokni, hogy egy szerpentines csapatáskor vagy egyáltalán nincs hangja az autónak, vagy a motorhang és az autó sebessége nincs látható kapcsolatban egymással.