Elkészült az utolsó Pontiac

2009.11.30. 06:17

A michigani Lake Orionban végleg elbúcsúzott a GM halálra ítélt márkája, miután kigurult a gyárkapun a legutolsó Észak-Amerikában gyártott Pontiac, egy G6-os.

g6

A GM a csődeljárás után döntött úgy, hogy a Saturn és a Hummer után a Pontiactól is megszabadul. Ezzel csökken a házon belül egymással versengő modellek száma, egyszerűsödik a gyártás, és karcsúsíthatták a kereskedőhálózatot is. Így az Oldsmobile után még egy patinás márkanév megy a levesbe, hogy több tér maradjon a Chevrolet-Buick-Cadillac triónak. Az utolsó G6-ost nem igazán ünnepelte meg a GM, sőt, az autót ugyanúgy eladják, mint a korábbiakat, valamiféle flotta része lesz. Pedig sokan arra számítottak, hogy ez a példány múzeumba kerül, hogy megőrizze a Pontiac emlékét.

Később készül még néhány Pontiac márkajelzésű autó, de ezek már nem Észak-Amerikában: a dél-koreai GM-Daewoo csak decemberben fejezi be a Pontiac G3-as – azaz az átcimkézett Chevy Aveo – előállítását, így az év végéig még folyik a Pontiacok forgalmazása.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.