A közönség felizgult a Citroën új tanulmányautójára

2010.02.13. 10:36

A hírek szerint a megszólalásig hasonló formatervvel, azonban ötajtós kivitelben debütál majd a prémium szegmensbe szánt DS4. A végleges autó valószínűleg a C4 műszaki alapjaira épül, a sorozatgyártás kezdetét 2011 első félévére jósolják.

A korábbi híresztelések úgy vélték, a Citroën magát a DS4-t viszi majd a genfi kiállításra – azonban jelenleg úgy tűnik, a High Rider névre hallgató koncepcióautó lesz a francia standon a fő attrakció.

A sajtófotókon szereplő aranysárga kupé 4.26m hosszú, 1.82m széles és 1.42m magas, tehát egy lehelettel rövidebb, viszont szélesebb és magasabb a jelenlegi kétajtós C4-nél. Nem elképzelhetetlen, hogy a High Riderben található dízel-hibrid hajtás a majdani végleges DS4-ben is visszaköszön. A HDi DPFS motor egy, a hátsótengelyre ható villanymotorral játszik össze. Kis terheléssel, rövidebb távokon az elektromos egység önmagában, üzemanyag felhasználás nélkül is képes lesz mozgásba lendíteni az új luxus kupét.

Március 2-án, a genfi autó kiállítás sajtó napján lehet majd először megtapogatni a High Ridert; a DS4 hivatalos élő premierjét idén őszre, a párizsi motor show-ra tervezik.