Olcsón jön a Dacia Duster

2010.03.05. 06:42

A román márka legújabb modellje valóban a legjobb árú hobbiterepjárónak ígérkezik, bár ez a fekete lökhárítós, fronthajtású, spártai kivitelre igaz elsősorban.

A Dustert nagy vonalakban már korábban megismerhettük: a magas hasú, dobozszerű jószág a szabvány Dacia-alkatrészekre épül, 1,6 literes benzines és 1,5 literes dízelmotorok hajtják, és bár elsősorban közútra való, 36 fokos első és 30 fokos hátsó terepszöge révén akár könnyebb terepen is elboldogulhat az összkerékhajtású változat. Eddig persze a homogén fényezésű, alufelnis, gazdagon felszerelt változatokat mutogatták, de itthon nyilván gyakoribb lesz fényezetlen fekete lökhárítókkal, egyszerű metálfény nélküli festéssel, lemezfelnikkel. Ezt az egyszerű Duster változatot is kiállították Genfben, de egyben az is kiderült, hogy ennek a kivitelnek mi lehet a vonzereje.

A legprimítívebb Duster Európában ugyanis 11 900 euróért, átszámítva kb. 3,2 millió forintért lesz kapható, ami ebben a kategóriában igazán jó árnak számít.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.