Négyüléses McLaren? Köszönjük, nem.

2010.03.18. 16:53 Módosítva: 2010.03.18. 16:53

Ron Dennis, a McLaren mindenható főnöke megnyugtatta az aggódó rajongókat. Nem lesz McLaren SUV, se limuzin. Igaz, hogy bővíteni szeretnék a modellpalettát, és két új fejlesztésük is folyamatban van, de ezek mind kétüléses sportkocsik lesznek, a vezető mögött elhelyezett motorral.

Számos gyártó, amely eredetileg kizárólag sportautókat készített, nem tudott ellenállni a csábításnak, hogy hírnevüket felhasználva némi aprópénzt keressenek valódi vagy álterepjárókkal, négyajtós modellekkel. Megborzongva eszünkbe juthat például a Lamborghini LM002, a nyolcvanas évek rémálomba illő kreációja. De a legújabb Porsche modelleket nézegetve is nyilvánvaló, hogy az emblémán kívül kevés hasonlóság fedezhető fel a jó öreg, puritán 356-ossal. A McLaren viszont úgy tűnik, megmarad a keményvonalas elveinél, nem hígítja fel a bablevest.

Az új MP4 mellé egy 911-es Porsche-konkurenst terveznek, valamint az F1 típus utódját. Ezeken kívül az MP4-12C versenyváltozata áll fejlesztés alatt, de márkakupa-sorozatra nem gondolnak.