Új neveket foglalt le a BMW

2010.03.27. 12:02

Ha fel is használják mindet, az legalább két új modellsorozat bevezetését jelentheti.

A védjegyezési kérelem az i és az E betű és az összes egyjegyű szám kombinációját – azaz i1-től i9-ig és E1-től E9-ig tartalmazza, ezen kívül magának akarja a BMW az M50d, az Urbanic, a Gran Coupe, a Compactive és a Compactive Tourer elnevezések használati jogát is. Az érdekes persze az, hogy ha ugyan valóban felhasználják ezeket az elnevezéseket, milyen autókon bukkannak fel. A pletykák szerint az M50d egy három turbós, brutálisan erős dízelmotor lesz, a Gran Coupe a hatos BMW négyajtós utódja, a Mercedes CLS mintájára, a Compactive az 1-es és a 3-as sorozat megemelt, terepjáró-fazonú díszítéssel ellátott változatait jelöli majd.

Az i1-i9, illetve az E1-E9 jelzések a pletykák szerint valamiféle környezetkímélő, hibrid vagy elektromos modelleket jelölnek majd, bár ezzel kapcsolatban egyelőre nagy a bizonytalanság. Egyes források szerint az i modellek városi villany-minik lesznek, az E betűt pedig a BMW modellsorozat elektromos hajtásláncú változatai kapják meg, az E1 például az egyes BMW-ből átalakított villanyautót jelölheti.

Arra persze nincs semmiféle garancia, hogy a lefoglalt jelzéseket valóban fel is használják, csak az biztos, hogy a konkurencia már nem forgalmazhatja a termékeit ilyen elnevezésekkel.