2013-ban jön a városi BMW kisautó

2010.04.23. 14:56

Az autót egyelőre csak Project Megacity néven emlegetik a gyáriak, és az ígéretek szerint tisztán elektromos üzemű lesz.

A BMW vezérigazgatója, Norbert Reithofer szerint azonban nem egyszerűen egy újabb villanyautóról van szó. „A Megacity sokkal könnyebb lesz, mint a hagyományos autók, és a fenntarthatóság terén új mércét állít majd a konkurencia számára” – fogalmazott a cég vezetője. Mindez persze csak a szokásos marketingmarhaságnak tűnik, de nem kizárt, hogy valóban van benne valami. A BMW mindenesetre nagyon ráfeküdt a karbonszálas műanyagok gyártásának fejlesztésére, így nem kizárt, hogy a villanyautó akkumulátorainak nagy tömegét kizárólag műanyagból és alumíniumból készülő karosszériával igyekeznek ellensúlyozni.

A német gyártó egyébként külön almárkát alapít környezetbarát járműveinek: hasonlóan az M betűvel jelölt sportosabb változatokhoz, valószínűleg valamilyen kódot kapnak majd a villanyos modellek is. Az eddigi pletykák szerint az E, az I vagy az EV jelzés jöhet szóba. Az aggodalmaskodók kedvéért Reithoffer azt is bejelentette, hogy a Megacity nem csak villanyautóként lesz elérhető, de nagy hatásfokú – talán dízelüzemű –, belső égésű motorral is kínálják majd.