GT2 RS: a leggyorsabb Porsche 911-es

2010.05.05. 08:27

Új sportváltozatot készül bemutatni a Porsche a 911-es sorozat csúcsára, amelyet a napokban mutattak meg a kereskedőknek.

gt2rs

Az eseményről csupán egyetlen, gyenge minőségű fotó került elő, de számos adat így is ismert a típussal kapcsolatban. A továbbfejlesztés célja egyértelműen a menetdinamika javítása volt. A hathengeres, biturbó boxermotor teljesítményét 530-ról 620 lóerőre növelték a gyári mérnökök, miközben faragtak a tömegéből 90 kilogrammot, így ez az autó valóban egy ligába kerül a leggyorsabb Ferrari és Lamborghini típusokkal – és nem csak teljesítményben. Egyrészt 3,2 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, így tényleg alig lesz ellenfele közúton, másrészt 240 ezer euró lesz az ára, vagyis átszámítva adók nélkül is közel 66 millió forint.

Az RS-ból persze nem jut minden jöttmentnek: összesen 300 példány készül, és több mint valószínű, ezekből is lesz néhány, amely versenyautóként vagy valamilyen tuningcég karmai között végzi. A hivatalos bemutatót a hónap közepén tartja a Porsche.