Toyota oktatófilm: így buktunk mi

2010.05.29. 12:31

lexus-ls460-steering-wheel

Nagyjából egy héttel ezelőtt számoltunk be róla: a Toyota/Lexus az LS modellcsaládból közel 11 500 darabot rendel vissza, hogy a kormányzásukban felfedezett hibát kijavíthassák. Ezekbe az autókba sebességre érzékeny, úgynevezett VGRS (Variable Gear Ratio Steering) kormánymű került. A berendezés lényege, hogy a kormány adott szögű elforgatása a sebesség függvényében különböző kerékelfordulást tesz lehetővé.

A videón a Toyota alkalmazottja demonstrálja a Lexus LS hibás működését. A sofőr először eltekeri ütközésig a kormányt, majd miután megfordult, megpróbálja hirtelen visszatekerni az eredeti pozíciójába. Azonban a középállás helyett a kormány majd' kilencven fokkal tovább fordul – annak ellenére, hogy a kerekek már előre felé állnak, és a kocsi egyenes vonalon halad.

A visszahívás körülbelül 11 500 darabot érint, az LS460-, az LS460L-, az LS600h- és az LS600hL-tulajdonosok aggódhatnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.