Matt fehér japán jégkocka

2010.06.05. 16:07

A Mercedesekre és Ferrarikra specializálódott Inden-Design teljes tuningcsomagot készített a Daihatsu Materiához. Nem tudni, milyen késztetés vitte rá a németeket a japán dobozautó átgyúrására, de alapos munkát végeztek, az biztos.

Tíz részes szélesítő készletet gyártottak hozzá, diffúzoros hátsó lökhárítót, valamint karbon tükördíszítéseket és kilincsfogantyúkat. Icecube, vagyis jégkocka névre keresztelték a Japánban igen népszerű, de Európában szinte ismeretlen mókuskamiont, így a stílusos matt fehér fényezés abszolút helytálló választás.

Minden optikai tuning alapja a hangulathoz illő felni - a saját gyártmányú három részes 18 colos kerekek harmonikusan illeszkednek a hűvös profizmust sugárzó egyéniséghez. A kötelező ültetésről H&R állítható magasságú sportfutómű gondoskodik, a morcos hangról pedig a rozsdamentes acélból készült kipufogórendszer.

A belsőt sem hagyták érintetlenül a németek: karbon és Alcantara díszítésekkel találkozunk mindenfelé, ha körülnézünk a kis ötajtósban. Természetesen a navigációs rendszerrel felszerelt DVD-lejátszó sem hiányozhat egy ilyen ékszerdobozból - ezt a szimmetrikus műszerfal közepén helyezték el.

Nagy kérdés, hogy kiknek fogják eladni a szénné tuningolt jégkockát, hiszen a kellékek hosszú jegyzékét összeadva mintegy ötmillió forintos végösszeget kapunk - és ez csak az optikai csomag, az alapautót még nem is számoltuk bele.