Jön az új Alpina B5 Bi-Turbo

2010.06.17. 17:38

A legszebb szalontuning-BMW-ket eddig is az Alpina készítette – úgy néz ki, az új ötössel is hozzák a szokott formájukat.

alpinab5 sk

A B5 Bi-Turbóról egyelőre csak egy vázlatot mutattak, de ez is elegendő, hogy felmérjük: az új BMW-formának is jól áll a megszokott Alpina-séma. A gigászi, sokküllős felnik és az átszabott lökhárítók nem változtatnak sokat az autó karakterén, épp csak annyit, hogy mindenki érzékelje körülötte az átlagosnál komolyabb fenyegetést – ami egyébként teljesen valóságos, hiszen a motort sem hagyják érintetlenül a tuningmesterek. A B5 kiindulási alapja az 550i 4,4 literes, két turbófeltöltős V8-asa, ebből csiholnak ki egy picivel több, mint 500 lóerőt. Ugyanez a motor a nagyobb B7-esben már működik, azt 4,7 másodperc alatt gyorsítja 100 km/h-ig – és a rövidebb 5-ös karosszériát valószínűleg még harapósabbá teszi.

Az Alpina az idei Goodwood Festival of Speeden, Nagy-Britanniában leplezi le a B5-öst, ahol rögtön a versenypályán mutathatja be a gép, hogy mire is képes.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.