Átalakulnak a Mini alapmodelljei

2010.06.29. 05:07

Ősztől már a két és feledik generációt lehet megvenni a márkakereskedésekben. A változtatások nem feltűnőek, de ahhoz épp elegendőek, hogy ismét új modellről szólhassanak a reklámok.

A BMW a szokásos trükköket vetette be a modellfrissítés során. A Mini új lökhárítókat kapott, az előzőtől eltérő formájú légbeömlőkkel, új belső kialakítású első fényszórókkal, LED-es hátsó lámpákkal, új színválasztékkal és felnigarnitúrákkal. Mindez persze alig befolyásolta az autó megjelenését, de nagyobb módosítás nem is volna indokolt: a Minit sajátos stílusa adta el eddig is, így öngól lett volna, ha a formatervet mélyrehatóbban dolgozzák át. Belül hasonlóan óvatos átalakítások történtek, csupán a középkonzolt és a kormánykereket módosították.

A motorválasztékban az átdolgozott Peugeot dízelek jelentik az újdonságot. A D kivitelek 1,6 literes, turbós négyhengeresei takarékosabbak lettek: a háromajtós kivitel mind a 90, mind a 112 lóerős motorral 3,8 liter gázolajat fogyaszt 100 km-en, így a szén-dioxid-kibocsátása is 99 g/km-re csökkent. A benzinmotorokat ugyanakkor nem bántották, igaz, ezek a második generációs Minivel egy időben mutatkoztak be, azaz meglehetősen friss konstrukciónak számítanak.

Az átfésült Minik szeptemberben kerülnek a márkakereskedőkhöz.