A következő Impreza már szép lesz?

2010.07.14. 13:37

2008-ban csábították el Osamu Nambát a Subaruhoz azzal a céllal, hogy kukába dobja az eddigi formaterveket, és valami egészen újat rajzoljon a japánoknak. Két év kevés ahhoz, hogy az utcán is megjelenjen az új dizájn, de úgy hallani, Namba már hámozgatja a következő Impreza agyagmodelljét.

Tanulmányautót már láthattunk az új dizájnfelelőstől: a 2009-es tokiói kiállításon bemutatott Hybrid Tourer az ő elgondolásai alapján készült. Persze nem a sirályszárnyakat fogja örökölni a következő Impreza, de annak is örülni fogunk, ha a mostani ingerszegény domborulatok helyett valamivel karakteresebb, modernebb vonalakat kap majd a kultuszautó.

A kezdetektől máig talán egyik Subarut sem lehetne azzal vádolni, hogy a formája adta volna el – mindig is a műszaki tartalomra gyúrt az összkerekes technikájáról méltán híres gyártó. A válság hatására visszaeső kereslet azonban őket is rákényszeríti, hogy nagyobb célcsoporthoz forduljanak, mint a márkafanatikusok és a négykerék-hajtást kedvelők: ebben sokat segítene nekik, ha a jövőben könnyebben emészthető megjelenésű autókat gyártanának.