A Zaporozsec újra támad

2010.07.17. 08:25

Az ukrán autóipar a világ legolcsóbb automata váltós autójának bemutatására készül. Az új modell a Daewoo Lanos helyi gyártású változatát váltja, amelyet a GM-mel kötött licencszerződés lejárta óta Chance néven forgalmaznak.

Úgy hallani, az új típus többé-kevésbé saját fejlesztés lesz – persze nyilván a régi Daewoo technika alapjain – és az ukránok a hazai piacon kívül elsősorban az orosz felvevőpiac erejében bíznak. A típus legerősebb ütőkártyája az ára lehet: a hírek szerint jóval 10 ezer dollár alatt lesz, és ennyiért már automata váltóval szállítják. Van rá esély, hogy a zaporozsjeiek a GM korszerűbb technikájához is hozzájuthattak, mivel élő kapcsolat van a két cég között, az ukránok kezében levő, de pillanatnyilag bérmunkában Chevrolet Aveókat előállító lengyel FSO üzem kapcsán.

Az új, vagy legalább felújított típusra nagy szüksége is van az ukrán autógyárnak, mivel a Chance alacsony ára ellenére már nem igazán nagy sláger: tavaly 7344 példányt adtak el belőle.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.