Itt a Renault Superb, illetve Latitude

2010.08.27. 13:05

Hasonló receptet követ a Renault az új csatahajójával, mint a Volkswagen a Škoda Superbbel, csak nem biztos, hogy hozni tudják ugyanazt a minőséget. Szeptembertől mindenesetre kapható lesz a Latitude.

Nem túlzás talán kijelenteni, hogy ezzel a testes limuzinnal a Renault átesett a ló túloldalára. Rendben, hogy a Vel Satis franciásan extravagáns megjelenése a potenciális vásárlók nagyobbik részét elriasztotta, de túlreagálásnak tűnik, hogy utódjának egy ennyire fantáziátlan bálnát szemeltek ki. Mert új autóról nemigen beszélhetünk, hiszen a Latitude nem más, mint a koreai Samsung SM5, kissé átplasztikázott ábrázattal.

A Moszkvai Autószalonon bemutatott Renault csúcsmodellt természetesen szintén Dél-Koreában fogják gyártani, és szeptembertől már kapható lesz Marokkóban és Algériában. Az európai változat részleteit csak egy hónap múlva tudhatjuk meg, a Párizsi Autószalonon. Biztosra vehető, hogy a kétliteres négyhengeres, illetve 2,5-ös V6-os benzinmotorokon kívül Európában hasonló hengerűrtartalmú dízelek is szerepelnek majd a választékban, hiszen elsősorban a vélhetően alacsony vételárat, valamint a takarékos üzemeltetést értékelő vásárlókat célozhatja meg a Renault új csúcsmodelljével.