Jön a Hyundai ix20

2010.09.02. 16:12

Ismét közelebb jutottunk egy fél lépéssel a koreai logika megfejtéséhez, legalábbis ami a Hyundai modellek számozási rendszerét illeti. Addig már eljutottunk, hogy a normál személyautók csak egy i betűt kapnak és 0-val végződő sorszámot, a hobbiterepjárók pedig ix-szel kezdődnek és 5-re végződnek. A legújabb modell, az ix20 viszont nem illik egyik sémába sem, mivel újat határoz meg.

ix20tsr

Az ix20 ugyanis az i20 egyterű-testvére – azaz az ix és a 0 végződés buszlimuzint jelent. Ha nem is teljesen kézenfekvő, de követhető logika. Magáról az autóról egyébként egyetlen skiccet közöltek, de ez alapján nem várhatunk nagy meglepetést. Az egybeszabott Hyundai kisautó nem más, mint a Kia Venga kissé átfazonírozott testvérmodellje. A műszaki tartalom megegyezik, ahogy már megszokhattuk, csak a formát szabták át, hogy mégis legyen valami eltérés a két autó között. Az autó 1,4 és 1,6 literes benzin- és dízelmotorokkal érkezik, ezek teljesítménye 75 és 115 lóerő közé esik. A formát természetesen ezúttal is az európai tervezőcsapat dolgozta ki, ahogy a kontinensen kapható legtöbb Hyundai típusét.

Az ix20-at a Párizsi Autószalonon mutatják be a közönségnek, szeptember 30-án, így hamarosan a többi lényeges információnak is a birtokába jutunk.