Subaru-génekkel készül a Mini WRC

2010.09.12. 13:28

Nemegyszer hatalmas meglepetéseket okozva alázta a mezőnyt a hatvanas években az első Mini – most a BMW hátterével és a Prodrive szakértelmével készül hasonló sikerekre a Mini Countryman.

Alig telt el pár hét az utcai Mini Countryman hivatalos bemutatója óta, már ki is gurították a WRC sorozatra készülő raliautót a tesztpályára. Elfelejtették ugyan levakarni a sárga örvénymintás matricákat, viszont faragtak rá egy hevenyészett szélesítő csomagot meg egy vasalódeszka méretű hátsó szárnyat.

Amatőrködésről szó sincs azonban, az angol Prodrive motorsportóriás azonkívül, hogy sikeres Le Mans-i autókat is építget az utóbbi időben, évtizedek óta ontja magából a legmagasabb színvonalú raliautókat. Többek között a Subaru teljes WRC programját ők vitték a hátukon szürke eminenciásként, több világbajnoki címet begyűjtve, így a raliból kivonult japán gyártóval szerzett tapasztalatokat most tovább kamatoztathatják a BMW örömére.

Az első kilométereket a Prodrive saját tesztpályáján tették meg sikeresen a Minivel, de a sárga-fekete autó már úton van Portugáliába, ahol egy hétig murván fogják gyilkolni.