Lóerőnként 30 millió, de megéri

2010.10.28. 06:10

Ez a Rolls-Royce olyan, mint a Kék Mauritius a bélyegek között: különlegesen ritka darab, aminek a története ad értéket. Ritkán látni ilyen portékát egyszerű internetes hirdetési oldalon, de azért előfordul, mint most is.

Az 1917-es évjáratú Rolls-Royce-ok eleve meglehetősen ritkák és drágák, de egy ilyen autóért a kora ellenére is túlzásnak tűnhet az 5,5 millió eurós, azaz mintegy másfél milliárd forintos vételár. A mobile.de-n megjelent hirdetés szövegéből azonban kiderül, miért tartják ilyen sokra. A kocsit eredetileg II. Miklós orosz cárnak gyártotta a Rolls-Royce. Később évtizedekre eltűnt, majd Las Vegasban, a Casino Imperial Palace nevű szállodakomplexumban állították ki, Adolf Hitler Mercedese mellett. Ez után Németországba került, egy gyűjtő bunkergarázsába, végül pedig a Fantastische Fahrzeige nevű vállalkozásnál kötött ki, amely most egyszerű használt autóként hirdeti.

Ez utóbbi tény az, ami igazán meglepő, hiszen az ilyen értékű járművek rendszerint gyűjtők között vagy aukciókon találnak gazdára.