Ragályos a luxus-SUV kór?

2010.11.08. 06:18

Nézzük meg, miket gyártott eddig a Maserati. Olyan egyéniségekkel örvendeztette meg a patinás cég az autós világot, mint a Merak, a Shamal vagy akár az aktuális GranTurismo. Erre most ők is SUV-ot akarnak.

Már az Aston Martin Lagonda tanulmányautó is elég rémisztően hatott, de be kell látni, ebben van a pénz. Ez motiválhatja a Maseratit is, hogy SUV-ot építsen, de az eddig látott formatervek nem sokkal kecsesebbek az Astonnál.

A Kubangot még 2003-ban rajzolta Giugaro, de azóta már majdnem teljesen feledésbe merült. Most, hogy a Cayenne felélénkítette a luxus-SUV piacot, jobb híján leporolták a tervet, hogy 2012-re elkészülhessen a Maserati álterepjárója, így a pletykák.

Nem valószínű, hogy saját technikát fejlesztenének az olaszok a számukra idegen szegmenshez, inkább bevált alapokra építkeznének. Volt már szó Jeep Grand Cherokee platformról, illetve Audi összkerékhajtásról, de a közelmúlt többszörös tulajdonosváltásai során az eddigi terveket mind kukába dobták. Ha tényleg gyártani akarják két éven belül, gyorsan partnert kell találniuk, hiszen ennyi idő nagyobb cégeknél is szűknek számít egy új autó tesztelésére.