Visszatér az utcai McLaren Mercedes

2010.12.02. 16:02

Bár a németek és az angolok külön sportkocsi-fejlesztésbe kezdtek, a szakítás messze nem teljes. Erre utal legalábbis, hogy ismét gyártani kezdik az SLR egy továbbfejlesztett változatát.

slred

Már úgy nézett ki, a közös sportkocsi végleg a múlté, de most bemutattak egy utolsó utáni SLR változatot, Edition néven, amelyből még készül egy kisebb széria. Az autó elsősorban aerodinamikai szempontból tér el a korábbi változatoktól: egyes karosszériaelemei lágyabb vonalvezetésűek, illetve más az első légbeömlők és az oldalsó kopoltyúk kialakítása. Mechanikailag az utolsó SLR változatokkal egyezik meg az új széria, azaz az 5,4 literes, kompresszoros V8-as 626 lóerős változata kerül bele, változtatások nélkül.

Egyelőre nem derült ki, hogy miért döntött a McLaren a gyártás újraindítása mellett, de az az érzésünk, ez az utolsó 25 példány még azok köré az alkatrészek köré épül, amelyek a sportkocsigyártó raktáraiban maradtak, és még azelőtt kell elkészülniük, hogy a gyártáshoz szükséges gépek átállnának az új MP4-12 előállítására.