Csőben van az új Mercedes SLK

2011.01.01. 16:07 Módosítva: 2011.01.01. 16:07

Rég nem hallottunk már a 2012-es modellnek titulált új SLK-ról, de most megtört a csend. A szabadalmi hivatalból kiszivárogtak a fotók a keménytetős szoft-roadsterről.

Nem estünk le a székről, amikor megláttuk az álcázás nélküli képeket az új SLK-ról – óvatosan nyúltak Stuttgartban a bevált formatervhez. Eltűntették végre az aktuális modellről ismert, kiöltött nyelv hegyére tapasztott csillagot, és a divatosan hátrahúzott fényszórókat is morcosabbra cserélték: mercedesesebb lett így az összhatás, mint a kicsit túlcsicsázott elődnél.

Technikai vonalon sem számíthatunk eget rengető újdonságokra, feltehetően továbbra is a bevált négyhengeresek és V6-osok közül lehet majd választani, de egyes források szerint lesz belőle dízel is. Akár a januári Detroit Auto Show-n bemutathatják már a szériamodellt, de lehet, hogy meg kell várni a Genfi Autószalont, amíg mindent megtudhatunk róla.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.