A Cuore Sportivo is velünk dobog

2011.01.20. 15:05

Szépen göngyölődik a B125 ügyünk, gyűlnek az aláírások, és ami még jobb, az ország telis-tele van önkéntesekkel, akik az igaz ügy szolgálatába állnak, és nem haboznak cselekedni az ügyben. Ők jól látják, hogy ez nem a motoros közeg érdeke, hanem minden közlekedőé, aki szeretne hamar céljához érni, kisebb költségen. Ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy csak a fővárosi vízfej gondja oldódik meg a kezdeményezésünk sikeressége által. Nem.

Képzeljenek el egy egyszerű helyzetet: 30 autó áll egy pirosat jelző vasúti átkelőnél. A két szerelvény között irányonként 25 autó fér át, tehát a hátsó 5 autónak várnia kell további 4-5 percet, míg a következő átkelési lehetőség eljő. Ők öten várnak tovább.

Ha sikeresek leszünk, akkor a fenti képlet így néz majd ki: 25 autó és 5 motor áll a vasúti átjárónál. Senkinek se kell majd várnia. Önnek se kedves autós kolléga. Ezért dolgozunk épp, és mától nem csak mi, hanem az Alfa Amore is, akik 2500 taggal büszkén, velünk együtt hirdetik az igét.

Csak így tovább.

B125 – Miről szól a kezdeményezés?

Hiába modern és környezetbarát az 50 köbcentis robogó, ha a hivatalosan 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mintsem valóságos ingázási és közlekedési alternatíva.

Európa számos jól motorizált országában – feltételekhez kötve – érvényes a szabályozás, ami megengedi, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethetőek legyenek a 125-ös, legfeljebb 11 kW-os robogók és motorkerékpárok. Az ottani a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel is mérhető károkat okoznak azon túl, hogy tönkreteszik milliók életét és egészségét.

Itt az idő, hogy Magyarországon is rendezzük a helyzetet. A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a most rendszám nélküli motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembehelyezése.


B125 – népi kezdeményezés nagyobb térképen való megjelenítése

Amennyiben listánkon nem talál a lakóhelyéhez közel egy létesítményt sem, ide kattintva letöltheti a domumentumot. A kinyomtatott, majd kézzel kitöltött aláírási ívet elpostázhatja címünkre (Totalcar.hu Informatikai kft, 1033 Budapest, Flórián tér 1.). Kérjük, a borítékra írja rá, hogy 125.

Várjuk azon helyek – boltok, kereskedések, klubok, szórakozóhelyek, stb. – címét, ahol szintén szeretnének részt venni a gyűjtésben.