Nem titok már a kis Mercedes kupé

2011.02.13. 13:35

Idő előtt szivárogtak ki az első képek a Mercedes C kupéról, bár sosem lehet tudni, szándékos-e a híresztelés. Genf előtt pár héttel úgy döntöttek Stuttgartban, nem titkolóznak tovább a kis kétajtósról: mindent megmutatnak.

A vadonatúj fotósorozaton minden részletében körbenyálazható kupé nagy meglepetést valószínűleg senkinek nem okoz. A nemrég frissített C osztály hűtőrácsából kivettek egy küllőt, lenyomták a tetejét 41 milliméterrel, és rajzoltak neki egy BMW kupékra emlékeztető, húsos fart. Ráadásul nemcsak az arányokról és a vastag sonkáról juthat eszünkbe a müncheni konkurencia, hanem az övvonal felkunkorodásáról is a hátsó ablak alatt, ami ha nem is hokiütő, de legalábbis síléc.

Merészséget nem bizonyít a keretes ablak sem - elegáns kupékhoz jobban illene a keret nélküli megoldás, de a C osztályból változatlanul átvett műszerfal előtt legalább otthonosan érezheti magát a leendő Mercedes-tulajdonos.

A motorokkal szintén nem fog presztízspárbajt nyerni Stuttgart: két-két négyhengeres benzines és dízel mellett egyetlen hathengerest kínálnak, a C350-est, amely 306 lóerővel és 370 Nm-rel ugyan elég izmosnak tűnik, de egy M3-ast vagy Audi S5-öst feltehetően nem hoz zavarba. Erre a feladatra valószínűleg még érkezik egy AMG változat a közeljövőben, hogy minden konkurens mellé oda tudjanak állítani egy hasonló tudású gépet.