Hogy is hívják az új német szupersportkocsit?

2011.02.14. 06:12

Vannak jobban csengő márkanevek, mint a Gumpert, de a kis német cégeknél már csak az a szokás, hogy a tulajdonos vezetéknevét írják a termékre. A Genfi Szalonon bemutatkozó Tornante már a második modellje a manufaktúrának – a legfrissebb képek alapján az Apollóhoz képest igazi szépségnek tűnik.

Gumpert Apollo
Gumpert Apollo

Műszaki téren eddig sem volt szégyellnivalójuk, az Apollo ötvözött acélvázába szénszálas utascellát és egy két turbós Audi V8-ast szereltek. Ezt a felépítést örökölte az új Tornante is, csak mindent egy kicsit jobban tud.

A legtöbb kritikát eddig az Apollo formaterve kapta, ezért erre gyúrtak a németek a legtöbbet: a Touring Superleggera által rajzolt Tornante első ízelítője valóban nem néz ki rosszul. A sirályszárnyakat persze nem hagyták le róla, de a szappantartós formához talán még el is megy ez a hatásvadász megoldás.

Gumpert Tornante
Gumpert Tornante

Hogy ne legyen visszalépés, a motoron is faragtak még egy kicsit, így már hétszáz lóerőt tud a dupla turbós 4,2-es Audi V8, amely egy kormány mögé szerelt váltófüleken keresztül kapcsolható váltóhoz kapcsolódik. Állítólag hamarosan alternatív hajtást is kínálnának a németek a sportkocsihoz, de a részletekről még titkolóznak.