Újra támad a Cobra

2011.02.23. 06:12

Nem egyedi modell volt az AC Cobra, amit a Párizsi Autószalonon szpottoltunk: három helyen is szeretnék gyártani, Németországban, Angliában és Amerikában.

Az AC Cobra Mk VI-ot Genfben mutatja be a német Gullwing GmbH, amely az AC márkanevet birtokolja. Hangsúlyozzák, hogy nem replikákról, hanem valódi, új AC Cobrákat gyártanak, bár ennél az autónál nehezen lehet eredetiségről beszélni. A Párizsban látottak alapján mindenesetre profi minőségre törekszenek a németek, és a Corvette-motor is teljesen helyénvalónak tűnik.

Két változat készül belőle, a GT és a GTS - 437, illetve 647 lóerővel. Az erősebb GTS 3,3 másodperc alatt gyorsul százra, de az 1025 kilós csővázas autóval feltehetően nem az egyenes gyorsulás nyújtja az igazi élvezetet. Akik birtokolni szeretnék - nem lehetnek kevesen - 109 ezer eurót, vagyis mintegy harmincmillió forintot kell összespórolniuk a legolcsóbb változatért, ami méltányos összegnek tűnik egy ilyen kisszériás gépért.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.