Kicsi és olcsó Skoda jön

2011.03.17. 12:00

Két új modell várható a következő egy év során: az egyik városi törpe, a másik viszont egy olcsó, de tágas Dacia-riválisnak ígérkezik.

5

A közeljövő fejlesztéseiről a Skoda rendes éves sajtótájékoztatóján beszélt a vállalat igazgatója, igaz, egyelőre elég szűkszavúan. A városi kisautó a kisebbik meglepetés, ennek a fejlesztését nemigen tartották titokban eddig sem, hiszen a Volkswagen Up! szériaváltozatának egyszerűbb testvéréről van szó. A csehek lényegében csak a formatervet igazítják saját kínálatukhoz, a műszaki alapokhoz viszont nem nyúlnak érdemben. Ez a típus már az év második felében megérkezik, a német testvérmodellel együtt.

A másik modellről eddig keveset lehetett hallani. Most is csak annyi derült ki, hogy elsősorban az árérzékeny piacokra szánják, azaz Nyugat-Európában aligha lesz kapható, viszont Indiában, Kínában, Kelet-Európában és talán Latin-Amerikában is komoly eredményeket várnak tőle. Valószínű, hogy a típus méretben a Fabia és az Octavia közé illeszkedik majd, viszont mindkettőnél kedvezőbb áron kínálhatják.

Ezeken a modelleken valószínűleg már a VisionD tanulmány szögletesebb és egyszerűbb stílusával találkozhatunk, amely néhány év múlva a teljes választékra jellemző lesz. A Skoda ezzel a két modellel indítja be azt az offenzívát, amelynek távlati célja, hogy a tavalyi 762 ezer autó helyett 2018-ban már legalább 1,5 milliót adjon el a Skoda.