Feltámadt a Mad Max autó

2011.03.30. 17:55

Nem csak Mel Gibsonnak hozta meg a világhírt a 32 éve bemutatott filmklasszikus, de a Ford Falcon XB GT Coupénak is. A kompresszoros elfogó szellemét próbálja most megidézni az ausztrál Ford.

A terveket két független tervező készítette, Nima Nourian és Simon Brook, és mindkettő kellően fenyegető ahhoz, hogy betöltse a koromfekete gyilkológép szerepét. A stílusuk nem is lehetne különbözőbb, csupán a színek – a fehér lámpaburák és a fekete fényezés – emlékeztetnek az eredeti Mad Max Interceptorra. Az egyik középmotoros hatást keltő terepgumis őrület hatalmas kopoltyúkkal az oldalán, a másik viszont orrmotoros, hatalmas gumihengerekre állított, szűk kabinú izomautó-féleség, elektromos kisülésekkel az orrán.

A Ford azt tervezi, hogy a helyi Top Gear magazin segítségével szavazást rendez a két terv között, és a győztes elképzelést meg is valósítja. Azt ugyan nem tudni, hogy ha a villámló autó győz, akkor hogyan állítják elő a képen látható vizuális effektust, de bármelyik lesz is az első, méltán számíthat a közönség figyelmére, akár a forgatás előtt álló Mad Max 4 mozifilmben is.