Kínosan elkésett Dacia Duster

2011.04.07. 06:31

Három hónap késés az autóiparban nem nagy dolog, hacsak nem valami erősen szezonális termékről van szó, például egy sítúrákhoz ajánlott autóról. A Dacia ezt most csúnyán benézte.

daciaesf

A Dusterből ugyanis most készült el az ESF nevű változat – a három betű az École de Ski Francais, azaz az Francia Síiskola rövidítése – amely kifejezetten a közkedvelt téli sport kedvelőit célozza meg. Az autó annyival tud többet, mint a Laureate 4x4 kivitel az erősebbik, 110 lóerős dízelmotorral, hogy gyöngyházfehér fényezést kapott, valamint erősített alumínium kartervédőt és olyan tetőcsomagtartót, amely eleve fel van készítve négy pár síléc fogadására. Tapasztalataink szerint a Duster nem is rossz terepjáró, így alkalmasnak is tűnik a sípályák megközelítésére, és még így sem feltűnően drága a maga 18 990 eurójával.

Tényleg csak az érthetetlen, hogy ezzel miért áprilisban hozakodtak elő, és nem tavaly decemberben, vagy januárban, amikor egyértelmű eladásnövelő tényező lett volna a sítúra-képesség. Így viszont csak abban bízhatnak, hogy lesz olyan vásárló, aki már most a következő télre készül.