Gyári Mustang 800 lóerővel

2011.04.08. 06:35

Ha a lóerők önmagukban nem is elég félelmetesek, egy merev hátsó tengelyes kupéban biztosan hajmeresztő.a kompresszoros V8-as ereje.

A Super Snake már tavaly is létezett, és akkor sem volt kevésbé brutális, de az ezer példány, amelyet gyártani terveztek, el is fogyott. Így most itt az újévi változat, amelyet New Yorkban lepleznek le napokon belül. A szabásminta nagyjából a régi, bár ezúttal kétféle alapszínben, kétféle csíkozással kínálják a szörnyeteget. Az alapszín vörös és metálkék lehet, a csíkozás fekete és fehér. Az autó amúgy háromféle teljesítményfokozatban is elérhető: aki sokallja a 800 lóerőt, az 660 vagy 750 lóerővel is megrendelheti, persze valamivel olcsóbban.

A Shelby legbrutálisabb Mustangja persze nem csak a motorteljesítményben kínál többet, mint egy mezei GT500: megkapja a Ford Racing Handling Pack nevű készletet is, amely menet közben állítható lengéscsillapítókat, ültetőrugókat, merevebb kanyarstabilizátort és toronymerevítőt tartalmaz. Ezen kívül külön rendelhető Eibach futómű, Borla kipufogórendszer és nagyteljesítményű Baer fékrendszer is.

A brutális Mustang május elsejétől rendelhető meg a Shelbynél, amely lényegében a Ford gyári tuningműhelyeként működik.