Álcázott Mercik magyar lencsevégen

2011.04.14. 16:08

A márkaazonosság nyilván csak véletlen, bár a Mercedes most köztudomásúan igen intenzív fejlesztésben van, hogy frissen tartsa, illetve tovább bővítse a kínálatát.

Az első két kép Prágában készült, ahol a belvárosban araszolva közlekedett egy jelzés nélküli, bár felismerhetően Mercedes vonásokat viselő tesztautó. A németek nyilván nem is nagyon akarnak már titkolózni, csak úgy tessék-lássék takargatták le az autó egyes részleteit. Zoltán, aki a képeket lőtte, rá is érzett, hogy a következő ML-ről van szó – ezt csak megerősíteni tudjuk – amely még az idén bemutatkozik, talán ennek köszönhető, hogy alábbhagyott a titoktartás. A képek alapján az új modell egyszerűbb karakternek tűnik, mint az elődje: mintha hiányoznának a fiatalos sárvédő-szélesítések, viszont hátul látni véljük az E osztály jellegzetes ívét a kerekek felett.

A másik képsorozat a német autópályán készült, mintegy 180-as tempónál, ennyivel haladt ugyanis Péter áldozata, egy nyúlánk kétüléses. „A hazaúton egy formáját és szinét tekintve érdekes autó ment el mellettünk. Megpróbáltuk utolérni, ami egy tíz perc után sikerült.  Ha az arányait nézzük, szerintem az új Mercedes SL-ről lehet szó. Nagy valószínűséggel a nagysebességű teszteket futja az autó mivel az átlagsebessége amit tartott az olyan 180-190 km/h körül volt... Az orrát az autónak nem tudtuk lefényképezni, mert amint a sofőr meglátta a fényképezőgépet, azonnal gázt adott és elhuzott.” – írta hősünk, aki szintén jól tippelt. Az új SL-lel kapcsolatban még nagyobb a titkolódzás, mivel a típust később mutatják be, előreláthatólag 2012 első felében.