2011.04.30. 17:06 Módosítva: 2011.04.30. 18:47

Mit tehetne britebbé egy brit királyi esküvőt egy csodaszép sötétkék Aston Martin DB6-osnál? Az biztos, hogy II. Erzsébet sárga kalapja nem.

Még az autókedvelőknek is bőven akadt látnivaló ebben a burzsoá rongyrázásban, amit Kate Middleton és Vilmos herceg esküvője címen kapott meg a kispolgár. Ha a virágéletű párra nem, az autógyártásukra legalább őszintén büszkék lehetnek a britek; kaptak is ebből ízelítőt a helyszínen csápolók.

A királyi, valamint a Middleton család az állami autóflottával kószált helyszínről helyszínre az esküvő alatt. Volt itt Bentley, Rolls-Royce, Daimler, a legszembetűnőbb azonban mégis az volt, amikor Vilmos, és friss felesége, Kate egy az alkalomra feldíszített 1969-es Aston Martin DB6-ost villantott. Mindössze néhány rövid percig jutott az élvezetből Vilmosnak, aki apjától, Károly hercegtől kapta kölcsön az autót. Azt a keveset is lépésben, hevesen integetve tette meg az ifjú pár.

A 325 lóerős, 2008 óta bioetanollal működő Volante kabriót II. Erzsébet királynőtől kapta Károly, még 1969-ben, 21. születésnapjára. A DB6-os volt egyébiránt a leghosszabb ideig gyártott modell az Aston Martin történelmében. Csak a Volante típusból 140 változat készült.

Akármennyire is a hazai autógyártás remekeit próbálta reprezentálni az esemény, a hétköznapokban inkább az Audikat részesítik előnyben a királyi család tagjai. Károlyt egy A8-assal, valamint egy A6-ossal szokták felfedezni, míg Harry egy A3-ast hajt. Az Aston Martin-érzésbe belekóstoló Vilmos egy S4-est birtokol, bár ezek után meglehet átpártol egy DB9-esre.