2011.05.10. 12:03

Müncheni rendszám, örvénymintás fekete-fehér matrica, felbiggyesztett hátsó lámpák: kétségtelenül prototípust fotózott olvasónk a tököli reptéren, de mit keresett itt az 1-esnek látszó ötajtós?

Nem ez az első alkalom, hogy álcázott BMW-ről kapunk itthoni kémfotókat. Hihetnénk azt, hogy Kelet-Európában bujkálnak a németek Nürburgring körül lebzselő fotóshorda elől, de az ok ennél prózaibb: majdnem biztos, hogy a bajorok egyik beszállítója teszteli fejlesztéseit a lefóliázott autókban.

A kissé életlen képen minden bizonnyal az 1-es BMW egyik következő generációját csodálhatjuk, de gyanús, hogy valamilyen öszvérről van szó, mert az aktuális modellhez  hasonló karosszériára korai prototípusokra jellemző, kiálló hátsó lámpákat csavaroztak.

Az idén hétéves 1-es utódjára a következő évben számíthatunk, ha tartják a bajorok a szokásos modellváltási ritmust, de ez még nem a beharangozott elsőkerékhajtású, Minivel közös platformra készülő kisautó lesz - a pletykák inkább az aktuális modell erős fészliftjét emlegetik.