Lezárások, terelések országszerte

MTI/OS
2011.05.15. 09:06

Vasárnap az autóutakon, autópályákon több terelés és forgalomkorlátozás várható. Az M0-ás régi szakaszán (várhatóan 2011.12. 31-ig) épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben. Ez az M0-M7-es csomópontot is érinti. Szinte naponta változnak a korlátozások, ezért fokozott óvatossággal közlekedjenek! Ne vezessenek rutinból!

Ugyancsak az M0-s új, északi szakaszán a 74 és 76 kilométer között mindkét oldalon 60-as sebességkorlátozás mellett vizsgálják az új hidat.

Az M6-os autópálya jobb oldalán, a 76-110. km szelvények között a paksi pihenőhely aszfaltozás miatt zárva lesz. A pálya forgalmát a munkálatok nem érintik.

Forgalmi változásokra kell számítani vasárnap a fővárosban egy futóverseny miatt, s egyes BKV-járatok rövidített vagy módosított útvonalon járnak majd. A Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint a 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó rendezvényén több mint ötezren vesznek részt.

A Kossuth Lajos tér reggel 6 és 17 óra között, a pesti alsó rakpart 9 és 17 óra között le lesz zárva a forgalom elől, ezért elterelik a forgalmat az V. és a XIII. kerületben. Lezárják az Akadémia utca, az Alkotmány utca, a Balassi Bálint utca, a Garibaldi utca, a pesti alsó rakpart és a Széchenyi felső rakpart egy-egy szakaszát, továbbá az újpesti alsó rakpartot is. A futók elhaladása után valamennyi lezárt szakaszt folyamatosan megnyitják.

Reggel 6 órától körülbelül 17 óráig a 2-es villamos a Vágóhídtól csak a Kossuth Lajos térig megy, a 70-es és a 78-as trolibusz a Kossuth Lajos tér és a Honvéd utca között közlekedik, a 115-ös autóbusz pedig mindkét irányban módosított útvonalon jár.

A határátkelőhelyek forgalmát tekintve Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben vasárnap az esti óráktól hétfőn a hajnali órákig, a belépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás. A személyforgalomban be- és kilépő irányban 120-180 perces várakozás kialakulásával számolunk. A teherforgalomban vasárnap az esti óráktól hétfőn a hajnali órákig kilépő irányban 4-6 órás várakozással számolunk.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen vasárnap várható várakozás kialakulása a délutáni órákban a belépő irányban, 60-120 perces időtartamban.

Barabás közúti határátkelőhelyen szintén számolunk várakozással a belépő irányban, amelynek mértéke 60-120 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a police.hu oldalon.