Újra él a legszebb angol sportkocsi

2011.05.25. 18:32

A feltámadt sportkocsi-legenda nem a gyáriak műve, de hibátlanul hozza az eredeti hangulatát. Pillekönnyű, brutálisan erős, és a formához alig nyúltak, így komoly sikerre számíthat.

Az E-Type Lightweight Speedster az Eagle nevű vállalkozás munkája, és a paraméterei alapján szédületes sportkocsinak ígérkezik. A motorja ugyanúgy soros hathengeres, mint az eredetié – első pillantásra nem is nagyon különbözik attól – de megdöbbentően nagy hengerűrtartalmú: 4,7 literes, ami már V8-asból sem számít kicsinek. Nem is feszítették túl: 310 lóerős, és 460 Nm a maximális nyomatéka, így aligha lesz probléma az élettartam, inkább a fogyasztás miatt érdemes aggódni. Ekkora teljesítmény is bőven elég, hogy az 1008 kilogrammos karosszériát hajmeresztő dinamikával mozgassa. A gép öt másodpercen belül éri el a százas tempót, a végsebesség pedig 258 km/h.

A kétüléses retro-sportkocsin a fotók alapján is jól látszik, hogy aprólékos kézi munkával készül, és bár az árát egyelőre nem közölték, nyilván többe kerül majd, mint a hasonló teljesítményű szériamodellek. Ennek ellenére aligha lesz gond a vevők felhajtása: ilyen markáns stílust kevés sportkocsi kínál.