Ferrari-rivális Lengyelországból

2011.05.26. 16:39

Első pillantásra valami elfeledett Lamborghini prototípusnak néznénk az Arrinera márkájú sportkocsit, pedig saját konstrukció, csak a hajtás származik Amerikából. Ezek persze még csak számítógéppel generált modellképek, de hamarosan elkészül az első tapintható példány is.

A lengyel tervezésű szupersportkocsi nem csak külsőre hasonlít a 90-es évek Lamborghinijeihez, de felépítésében is. Acél csőváz az alapja, a karosszériaelemek viszont szénszálas műanyagból készültek. Persze az oldalajtók is felfelé nyílnak, így aki nem nagy szakértője a témának, simán össze is keveri a gépet egy valódi Lambóval. Hang alapján már könnyebb az azonosítás, hisz nem V10-es vagy V12-es dolgozik az Arrinera hátsó tengelye előtt, hanem a Corvette ZR1-es dobozban is megvehető kompresszoros V8-asa. Ha presztízsben nem is veszi fel a versenyt az olasz sportkocsimotorokkal, megfelelő teljesítményt ad le: a 6,2 literes motor 647 lóereje épp elég, hogy az ál-Lamborghini a valódiakkal is könnyedén tartsa a lépést.

Azt még nem tudni, hány példány készülhet a lengyel csodából, ahogy a várható árát sem közölték, de mivel hosszú ideje ez az első alkalom, hogy Közép-Európában valódi szupersportkocsit próbálnak gyártani, a próbálkozás mindenképp figyelmet érdemel.