Lotus: csak egy maradhat?

2011.05.28. 12:40

Az év elején kezdődött a vita, amikor a maláj érdekkörbe tartozó Team Lotus mellett megjelent a színen a Renaultból lett Group Lotus is. Viszonylag hamar a bíróságon kötött ki az ügy, és most született egy furcsa döntés is.

Hkg4781658

Ahogy várható volt, a sportkocsikat gyártó Lotus Cars támogatását élvező Group Lotus csapatnak kedvez az ítélet, mégsem elégedett vele senki. A bíró ugyan megállapította, hogy a Group Lotus a Lotus márkanév jogos felhasználója, és jogosan használja a klasszikus fekete-arany színeket, de a zöld-sárgában feszítő Team Lotusnak is meghagyta a név használati jogát a Formula 1-ben. Ugyanakkor a zöldeknek fizetniük kellene az elkövetett védjegy-sértésért, így elképzelhető, hogy inkább lemondanak a Lotus névről. A helyzet továbbra sem tűnik megoldottnak, hiszen még mindig maradhat a két Lotus csapat a versenyeken.

A Team Lotusnak persze volna egy menekülőútja, ha valamiért mégis le kell mondaniuk a névhasználat jogáról: használhatnák a Caterham nevet, hiszen az ős-Lotusokat gyártó manufaktúrát nemrég felvásárolta a zöld-sárga F1-eseket versenyeztető cég.