Előkerült a drogszállító páncélautó

2011.05.30. 15:10

Eléggé eldurvult a drogháború Mexikóban, és mivel a csempészet igazán jó üzlet, a kartellek semmitől sem riadnak vissza, hogy célba juttassák az anyagot. A hírek szerint több hasonló, már-már harckocsinak is beillő autót is használnak, hogy áttörjék vele az útlezárásokat, és megússzák a tűzharcot a rendőrséggel.

Eddig azt gondoltuk, ilyen tákolt harckocsikat csak a 80-as évekbeli amerikai B-sorozatokban készítenek a MacGyver-szerű szuperhősök, de úgy néz ki, Mexikóban átvették a receptet. Ezúttal egy F sorozatú Ford pick-up volt az alap, erre hegesztettek masszív acéllemezeket páncélüvegezésű ablakokkal és lőrésekkel, illetve durva rácsot az autó orrára, amellyel akár falakon vagy autókon is átgázolhat különösebb károsodás nélkül. Még az első kereke védelmét is megoldották egy masszív félburkolattal. A narkó-tank néven emlegetett rémség állítólag tíz felfegyverzett embert szállíthat. Ezen felül a gépbe állítólag hangosbeszélőt, és navigációs berendezést is építettek.

Romantikusan hangzana, ha a páncélautót a rendőrök állították volna meg, de elhagyatva találtak rá a Sinaloa kartell egyik kiürített bázisán. Nem először foglalnak le hasonló szörnyeteget a mexikói hatóságok: tavaly egy hasonlóan átépített háromtengelyes teherautót zsákmányoltak.