Inkább rakéta, mint autó – sebességrekordra tökéletes.

2011.06.05. 16:16

Mikor elsuhan az embernek olyan érzése támad, mintha egy felhúzható játékegér tapadna az aszfaltra. Jobban megnézve azonban a Schumacher Mi3 névre keresztelt rádiós távirányítású kisautó sokkal inkább hasonlít egy speedboatra, vagy rakétára, mintsem egy kisegérre.

Sebességben több sportautót megszorongatna a kis méregzsák, gyorsulásban pedig valószínű a legtöbben szégyenben maradnának vele szemben. Nem egy rekordot követően, legutóbb 161,76 mérföld/órás (kereken 260 km/óra) végsebességet ért el, amivel jelenleg a világ leggyorsabb távirányítású autója címmel büszkélkedhet.

Építőjének, Nic Case-nek mindössze hat hónapra és négyezer dollárra volt szüksége a készítéséhez. A szénszálas borítás alatt egy tizenegy lóerős motor, és egy tizenkét cellás akkumulátor található.

Case következő célja túllépni a 200 mérföld/órás sebességet, ezt azonban már nem a Schumacher Mi3-al tervezi. „Építés alatt van a Streamliner, ami méltó utóda lesz az Mi3-asnak. Az újabb világrekordot már azzal szeretném elérni” – henceg Nic