Mercedesből lesz az új Zil

2011.06.09. 18:06

Az orosz Armortech páncélozott limuzinok és egyedi luxusautók gyártásával foglalkozik, méghozzá elég magas színvonalon. Készítenek páncélozott Audi A8-ast, nyújtott hetes BMW-t, de felvesznek rendelést kétajtós Maybachokra és BMW X6-osokra is. A moszkvai cég azonban nem elégszik meg ennyivel: átvenné a Zil luxusautók gyártását is.

atzil

Bár egyelőre csak egy elnagyolt vázlatot mutattak, annyi azért kiderült, hogy az ArmorTech a Mercedes S osztály alapjain képzeli el az új luxusmodellt – erre építenék az új orosz luxusautót, kétféle tengelytávval. A méregdrága limuzin így azt nyújtaná, amire annak idején az első Zil luxusautókat is építették: hatalmas, kényelmes, korszerű, és persze legalább részben orosz presztízsautókat. A nagyobbik változat akkora lenne, hogy négyen kényelmesen tárgyalhassanak benne hátul.

Nyilván lesz a helyi felső tízezernek egy olyan része, amelyet vonz az orosz márkanév, a patrióta arculat, és talán már rájuk is lehetne működő üzleti modellt építeni, de az igazán nagy falat az állam lehet. Az orosz felső vezetés jelenleg leginkább Mercedesekkel és más nyugati luxusautókkal jár, de nyilván jobban venné ki magát politikai szempontból is, ha hazai autóval járnának.