12 percig avasodott a piacon a harminc limitált M3-as

2011.06.21. 17:49

A nagy autógyártók imádják az évfordulókat. Persze a kicsik is, de a BMW inkább az előbbi csoportba tartozik, így komoly izgalmakkal jár, ha bejelentik, hogy különleges modellel ünneplik meg mondjuk az eredeti BMW M3 Coupe negyedszázados fennállását.

A matt fekete BMW-szériák már divatot teremtettek, egyben megnyugtató megélhetést nyújtanak a fóliázó kisiparosoknak, akik most boldog-boldogtalannak mattra alakítják az X6-ost. A fagyottszürke (Frozen Gray) fantázianevű matt ezüst széria fényezést kapott, a belseje pedig kéttónusú Novillo bőr. Az egyik tónus a fekete, a másiknak természetesen van megfelelő fantázianeve: rókavörös. A fagyottszürge M3-as műszaki alapjai természetesen megegyeznek azzal az 414, négy literes V8-as, lóerős M3-assal, amiről annak idején azt írtuk, kicsit nagypapás.

Ha viszont kevés van belőle, a legnagypapásabb autó is hamar elkél, az évfordulós mattfekete  M3-as széria húsz autója összesen 3,9 millió dollárt hozva kelt el 34 perc alatt. Ez azt jelenti, hogy 66 másodpercenként ütöttek le egy autó. Az autók indulóára 77 600 dollár, vagyis kevesebb mint 14 és fél millió forint volt, ennyiért itthon egy közepesen felszerelt sima 3-as kupét kapunk, úgyhogy ennyiért nálunk valószínűleg még hamarabb széthordanák a kontingenst. Az M3-as Frozen Gray szériájából végül 12 perc alatt adtak el harmincat. Gratulálunk az értékesítőknek, nagyszerű rábeszélő képességük lehet.