Végre lesz egy rendes Lotus

2011.06.23. 10:53

Pörgős V8-ast fejleszt a Lotus, közel 600 lóerőre számíthatunk.

Újabb részleteket árult el a Lotus az új V8-assal kapcsolatban, melyet a 2013-ban megjelenő Espritbe szerelnek majd be először, de később az Elite roadsterben és a négyajtós kupéban, az Eterne-ben is találkozhatunk majd az új motorral.

Az Auto Express legújabb értesülései szerint a nyolchengeres 4,8 literes lesz, a tömege körülbelül 170 kilogramm, vagyis 80 kilóval lesz könnyebb, mint az az IS-F-ből ismert V8-as, amit a Lexus ajánlott fel a sportkocsi-gyártónak. A motor teljesítménye nagyjából 570 lóerő lesz, melyet 9000-es fordulaton lehet kipréselni belőle, és készül majd egy 620 lovas változat is.

Az új motor ezen felül alapjául szolgás majd egy sima, soros négyhengeresnek, melyet az Elise következő generációja kaphat meg, sőt egy V6-ost is kifaragnak belőle idővel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.