Újra lesz utcai Williams Renault?

2011.07.14. 06:39

Tizenkilenc évvel ezelőtt a Williams Renault uralta a Fomrula 1 versenyeit, és ennek örömére készítettek egy Williams változatot a kis Clióból is, amelyre azóta is nosztalgiával gondol, aki próbálta. Az eredeti Clio Williamsek - vagyis azok a példányok, amelyek megmaradtak - méregdrága ritkaságok, de most, hogy a két régi partner ismét egymásra talált a versenypályán, jöhet a méltó utód.

Brit lapértesülések szerint szó sincs olyasfajta parasztvakításról, mint a Renault Gordini modellek esetében, azaz nem csak a klasszikus kék-arany fényezés tér vissza. A következő Clio Williams valódi sportkompaktnak ígérkezik, amellyel a Renault megerősítheti eddig kivívott hírnevét a leggyorsabb kisautók mezőnyében. A következő Clio, amely 2012-re várható, persze biztosan nem lesz olyan könnyű és apró, mint annak idején az első generáció, így 150 lóerő édeskevés lenne a sikerhez - a pletykák szerint 230-240 lóerős, turbómotoros vadállatra számíthatunk, amelyből elődjéhez hasonlóan korlátozott mennyiséget gyártanak majd.

A Williams tehát ismét az egyik leggyorsabb fronthajtású kiskocsihoz adja a nevét és elképesztő tapasztalatát, hisz ha a motort nem is, a felfüggesztést biztosan az F1-es csapat hangolja majd, így ha a Cliónak ez a változata valóban megvalósul, vezetési élmény szempontjából is könnyedén lekörözheti az ellenfeleket.