Taxin landolt a Land Rover

2011.07.17. 16:32

Óriási szerencse, hogy senki sem halt meg abban a balesetben, melyben egy Land Rover - benne hét személlyel – hat méter zuhant egy felüljáróról, és az alatta haladó taxira érkezett. Az eset még szombaton történt, nem sokkal éjfél után, Manhattanban.

Miután a Rover vezetője elvesztette a kontrollt az autó felett, a nehéz jármű könnyedén ütötte ki az út menti védőkorlátot. A felüljáró alatt mit sem sejtve haladt ekkor taxijával a 23 éves Atif Raza, akinek élete csak azon múlott, hogy a SUV a Crown Victoriájának a jobb hátuljára esett. „Olyan volt, mint egy földrengés.” – mondta a pakisztáni sofőr a becsapódásról. „Miután feleszméltem rögvest a többi utast próbáltam segíteni.” folytatta Atif, aki már három éve rója New York útjait, de soha nem gondolta volna, hogy egy napon a város ikonikus taxisává válik. Az ő esetében külön szerencse, hogy fuvar nélküli úton volt ekkor; szörnyű belegondolni, mi lett volna, ha a Ford is tele van utasokkal.

A képeket nézve felfoghatatlan, hogy a nyolc érintett mindegyike túlélte. Sajnos azonban nem maradt mindenki sértetlen. A Rover vezetője elvesztette egy fülét, az egyik női utasnak pedig a lábát kellett amputálni. Nagyon szomorú az eset, és azt még egyelőre nem tudni, hogy a vétkes sofőr fogyasztott-e alkoholt, vagy bármi egyéb kábítószert. Őt a rendőrök vizsgálják kórházi kezelése mellett.