A legszebb Ferrari még csak nem is európai

2011.07.20. 17:21

Sok más autógyárhoz hasonlóan a Ferrari is megrendezi a saját autótervező versenyét, ahol ingyen szüretelheti le a legjobb formatervező-palánták ötleteit. A Ferrari World Design Contest az idén meglepő eredményt hozott.

Bár a világ minden tájáról érkeztek pályamunkák, zömmel Európából és Észak-Amerikából, a legjobbnak a zsűri ezúttal mégis egy koreai csapat formatanulmányát ítélte. A Ferrari Eternia tényleg nem mindennapi darab: kétüléses nyitott sportkocsi jellegzetes, burkolt hátsó kerekekkel, előre húzott utastérrel és rengeteg apró utalással a márka verseny-múltjára. Ilyen az ovális hűtőmaszk, amely a 60-as évek versenygépeit idézi, vagy a bent ülők fejét védő bukóívek formája, amely már inkább a közelmúlt formula-autóira emlékeztet.

A Hongik Egyetem csapata mögött két nagy nevű formatervező iskola tanulmánya végzett, a második a torinói IED Xerzi tanulmánya lett, a harmadik pedig a Cavallo Bianco, amelyet a londoni RCA diákjai terveztek. „Látható, milyen sok friss ötlet van mindabban, amit ezek a tehetséges fiatalok elküldtek nekünk, és hogy milyen hatalmas odaadással és elhivatottsággal dolgoztak. Biztos vagyok benne, hogy számos ötletük napvilágot láthat a jövő Ferrarijain” - mondta Luca di Montezemolo, a cég elnöke.