Újabb kémfotók az S7-ről

2011.07.23. 15:12

Újabb, az eddigieknél kiadósabb képanyag került nyilvánosságra az Audi S7-esről. Az uralkodó trendtől eltérően matricák és takarók nélkül, leplezetlenül ismerkedhetünk az A7 sportváltozatával a legújabb kémfotókon is.

Már bizonyos, hogy az új elüső lökhárító nem csak valami félrevezető álca volt az első képek esetében. A hagyományosan nagy hűtőmaszk melletti nagyobbított légbeömlőkkel és ezzel az alsó ajakkal igencsak agresszív megjelenése lesz az S-változatnak. Szó volt egy hátsó szárnyról is, mely nagy sebességnél automatikusan kinyílik a csomagtértetőből, növelve a leszorító erőt. Úgy tűnik ezt, valamint a kormányra szerelt váltót is elvetették az Audinál.

Korábban már megtudhattuk, hogy egy 4 literes, V8-as motor hajtja majd, mely szimpla turbóval 440, míg duplával 555 lóerő lóerőre lesz képes. Az adatokat nézve talán mindenki jobban várja az RS-változatot, melyről úgy hírlik, az RS6 5,2 literes, 580 lóerős motorját építik bele, hétsebességes dupla kuplungos automata váltóval és Quattro hajtással. Erről egyelőre nem érkeztek képek, ami több, mint valószínű nem a szemfüles paprazzik hanyagsága, egyszerűen csak még nincs itt az ideje.

Már-már gyanús, hogy miért sikerül újra meg újra ennyire jó és közeli képeket készíteni az S7-esről, de ami a legfőbb: a legutóbbi kémanyagból sejthető, hogy az autó teljesen kész van, és ilyen formában találkozhatunk majd vele a gyártósorról legurulva. Addig azonban egy évet várnunk kell. Noha a Frankfurti Autószalonon találkozhatunk a modellel, gyártását csak a jövő év első felében kezdi meg az Audi.