A Ferrari szerint nincs válság

2011.07.31. 11:35

Nyolcvankét éves fennállásának legjobb hathónapos periódusát jegyzi 2011 első félévében a Ferrari: 91,8 millió eurót profitáltak, ami a 2010-es szezon hasonló időszakához képest 23,5%-os javulást jelent.

Maguk a vezetők is meglepődtek, amikor a vezetői értekezleten felvetítették a számokat: 3 577 autót értékesítettek eddig az idei évben, ami 11,8%-os erősödés tavalyhoz képest. „Ha a trend folytatódik, a 2011-es nagyon emlékezetes év lehet a Ferrari történelmében.” – mondta Luca di Montezemolo igazgató.

„Ráadásul az új FF-modellekre még csak most érkeznek be a rendelések, illetve az indiai piacról is épp most kezdenek özönleni az ügyfelek – ezen két faktornak meghatározó szerepe lehet a második hat hónapban.”

Továbbra is Észak-Amerikában fogy a legtöbb Ferrari: ott 939 darabot adtak el (23,2%-os növekedés), de feltörekvőben van Ázsia is, ami mostanra előzte meg a német piacot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.