Tíz gyermekkel, jogosítvány nélkül borult

2011.08.06. 18:32

Ittasan és jogosítvány nélkül okozott súlyos balesetet egy ausztrál nő, amikor tizenegy utasával együtt leborult az útról a Melbourne melletti Rockbankben.

skynews 647210

A helyi idő szerint péntek este történt balesetben a Pajero többször átfordult, mielőtt a bal oldalán megállt volna. Az utasok közül tíz gyermek volt, köztük a legidősebb is mindössze hét éves. Egyetlen felnőtt utas egy 32 éves férfi volt, őt azonban a kiérkező rendőrök rögvest letartoztatták nyilvános alkoholfogyasztásért.

A felelőtlenség mértékét mutatja, hogy mindössze egy gyermek viselt biztonsági övet és az, hogy a nyolcszemélyes terepjáróban tizenketten utaztak. Azt nem tudni, hogy pontosan miként történt a baleset, ahogy azt sem, hogy a gyerekek milyen kapcsolatban álltak a két felnőttel.

340434-rockbank-smash.gif

„Úgy gondolom nagyon szerencsés kimenetelű baleset volt. A gyerekek ugyan sokkos állapotban voltak, de hatalmas szerencse, hogy mindegyikük életben maradt, és csak kisebb sérüléseket szenvedtek.” – mondta egy mentős a helyszínen. Az enyhe sérültek mellett egy komolyabb is akadt: egy gyermek lábtöréssel kórházban maradt, de az ő esete sem súlyos.

A sofőrnő a helyszínen pozitív alkoholtesztet produkált, ettől függetlenül a vérvizsgálat eredménye dönt majd a büntetés mértékéről. Az összetört Pajerot a rendőrség további vizsgálatra lefoglalta.